Różnica miar dwóch sąsiednich kątów
Problemy: Różnica miar dwóch sąsiednich kątów wewnętrznych równoległoboku jest równa 300. Kąt rozwarty
tego równoległoboku wynosi?
19 lut 15:56
Miś:

2α+2β=360
α−β=30
α=30+β
2(30+β)+2β=360
60+2β+2β=360
4β=400
β=75
α=30+75=105
19 lut 16:05
Problemy: miś powiedz mi jeszcze gdzie to moge znależć na jakiej stronce zeby zakumac
19 lut 16:10
Problemy: zeby jakies wzory byly itd
19 lut 16:10
Problemy: wogole to dzieki wielkie
19 lut 16:11
19 lut 16:14
19 lut 16:15
mateusz:
21 paź 16:10