matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Planimetria
Manio:
https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/cb/f7/5c98e1c2b6f82_z.pdf?1553523140
potrzebuje pomocy zad 17 mi wychodzi C w odp podane ze D prosze o pomoc
bo moze zle patrze lub nie rozumiem serdeczne DZIEKUJE
7 kwi 19:07
6latek:
Kat srodkowy wynosi 230
o
wiec α= 115
o
Ten kat wpisany nie jest oparty na luku kata srodkowego o mierze 130
o
7 kwi 19:13
Mila:
β=360−130=230
230
α=
=115 jako kąt wpisany opartym na tym samym łuku co kąt środkowy β=230
o
2
7 kwi 19:20