matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kasieńka:):
Kąt α jest kątem ostrym i tgα=1/2. Jaki warunek spełnia kąt α? a. a<30 b. α=30 c. α=60 d. α>60 Jak to zrobić?:((
19 lut 15:54
Miś:
Może sprawdź sobie w tablicach dla jakiego kątu tangens przyjmuje wartość 0,5.
19 lut 15:58