y
krumcajs: | | 1 | | 4√5 | |
Dlaczego |
| nie równa się |
| ? |
| | 4√5 | | 5 | |
| | 1 | | 4√5 | | 4√5 | |
Dlaczego |
| * |
| nie jest równe |
| ? |
| | 4√5 | | 4√5 | | 5 | |
6 kwi 22:25
ICSP: ponieważ 4√5 * 4√5 ≠ 5
6 kwi 22:26
janek191:
4√5*4√5 = 4√25 = √5
6 kwi 22:27
Eta:
| 1 | | 4√5*4√5*4√5 | | 4√125 | |
| * |
| = |
| |
| 4√5 | | 4√5*4√5*4√5 | | 5 | |
6 kwi 22:54
krumcajs: zatem zeby pozbyc sie niewymiernosci, po prostu "dopelniam" do jedynki w potędze ? np.
| | 1 | | 3 | |
mam |
| więc do jedynki w wykładniku brakuje mi |
| , wiec wymnażam |
| | 514 | | 4 | |
tak?
6 kwi 22:56
Eta:
tak
7 kwi 00:16