oblicz cos
kasieńka:): Kąt α jest ostry i sinα=1/4. Wówczas
A.cosα<3/4
B.cosα=3/4
C.cosα=
√13/4
D.cosα>
√13/4
Jak mozna to proszę z obliczeniami
19 lut 15:11
Miś: masz odpowiedź? mi tu pasuje A i D
19 lut 15:24
kasieńka:): MA być D

tylko jak to zrobić?:(
19 lut 15:26
Miś: a no dobrze D
19 lut 15:27
kasieńka:): a napiszesz jak to zrobić?
19 lut 15:28
Miś:

Z Pitagorasa:
4
2=x
2+1
2
x
2=15
x=
√15
cosα=
√154} to jest w przyblizeniu 0,968
a) wynosi 0,75 więc nie pasuje
b) nie pasuje
c) nie pasuje
d) zgadza się bo 0,968 > od 0,91 (to są przyblizenia)
19 lut 15:31