1 | ||
1) Pb=3√3=3* | a*h1 | |
2 |
1 | ||
√3= | *a*2√3 | |
2 |
a√3 | √3 | |||
2)h= | = | |||
2 | 2 |
1 | ||
|OE|= | h | |
3 |
√3 | ||
|OE|= | ||
6 |
3 | 1 | |||
H2=4*3− | ⇔H2=12− | =111112 | ||
36 | 12 |
√143 | √143 | |||
H= | = | |||
√12 | 2√3 |
1 | √3 | √143 | ||||
4) V= | * | * | =...? | |||
3 | 4 | 2√3 |
√3 | ||
Pb=3*r√3*2√3 ⇒ 18r=3√3 ⇒ r= | to Pp=√3/4 | |
6 |
1 | √3 | √143 | ||||
V= | * | * | ||||
3 | 4 | 2√3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |