Granica funkcji.
ola: Oblicz granice funkcji:
limx−>0(x−2/x2).
Nie wychodzi mi to :c
6 kwi 15:38
Jerzy:
Zapis niejasny.
6 kwi 15:41
ola: Granica dąży do 0. To w nawiasie to ułamek, x2 w mianowniku, a x−2 w liczniku.
6 kwi 15:43
ola: Dawno nie miałam granic, przekopałam internet, ale dalej nie wychodzi tak jak w odpowiedziach.
Ma wyjść minus nieskończoność.
6 kwi 15:43
Jerzy:
| | 0 − 2 | | −2 | |
= |
| = [ |
| ] = − ∞ |
| | 0 | | 0 | |
6 kwi 15:57
ola: Jejku. No tak, ale ja głupia. Przecież są wzory na granice jeszcze..
6 kwi 16:10