matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne 1 rzędu
Krzysztof:
Mógłby ktoś sprawdzić pochodne 1 rzędu: f(x,y,z)=x
2
y+z
2
−xyz
df
=2xy−yz
dx
df
=x
2
−xz
dy
df
=2z−xy
dz
6 kwi 14:54
jc:
ok
6 kwi 15:00