2x−1 | ||
Wykres funkcji f(x)= | przesunięto o wektor [−3,2] i otrzymano wykres funkcji | |
3−5x |
1 | ||
y=g(x). Oblicz granicę lim x−−>−∞ | ||
g(x) |
2x+5 | ||
Zacząłem tak : g(x)= | ||
−12−5x |
1 | −12−5x | |||
Zatem | to odwrotność, czyli | |||
g(x) | 2x+5 |
−5 | ||
podstawiłem do granicy, wyszło mi, że lim= | lewostronnie w mianowniku i liczniku, czyli | |
2 |
−5 | ||
. Nie zgadza się to z wynikiem. | ||
2 |
5 | |
8 |
2(x+3)−1 | 8x+19 | |||
g(x)= | +2 =.... | |||
3−5(x+3) | 5x+12 |
5 | ||
g= | ||
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |