wielomiany i f. liniowa
michelos: Wyznacz punkty wspólne wykresu wielomianu "w" i prostej "l".
a) w(x) = 13x3 + x + 2, l : y = 4x + 2
b) w(x) = 4x3 − x2 − 5x + 3, l : y = 3x + 1
c) w(x) = x5 − 4x4 + 3x3 + x2, l : y = 4x − 3
Bardzo bym prosił o zrobienie tego zadania i wytłumaczenie jak to trzeba zrobić bo nie rozumiem
tego...
19 lut 13:24
Andrzej: zamiast w(x) napisać y i rozwiązać układ tych równań, najlepiej porównując prawe strony.
19 lut 13:35
michelos: a moglbys zrobic chociaz jedno zadanie
19 lut 14:09
michelos: 13x3 − 3x=0
19 lut 14:46
michelos: moze ktos mi wkoncu odpowie

Ten ostatni post to jest niby wynik jak przyrownalem ten wielomian do tej funkcji... A dalej
niewiem co trza zrobic
19 lut 14:56