Ciagi
Bolsz: Piaty wyraz ciagu arytmetycznego jest rowny 4. Jaka powinna byc roznica tego ciagu, by suma
kwadratow jego drugiego i szostego wyrazy byla najmniejsza?
4 kwi 19:57
Eta:
a
5=4 a
2=a
5−3r = 4−3r i a
6=a
5+r = 4+r
f(r)=(4−3r)
2+(4+r)
2
f(r)=10r
2−16r+32 −−− osiąga minimum dla odciętej wierzchołka paraboli
4 kwi 20:21
Eta:
I jak
Bolsz ? co Cię tak
zamurowało ?
4 kwi 20:41
wredulus_pospolitus:
zobaczył, przepisał i zamknął stronę
4 kwi 20:55
Eta: Nie tylko on jeden tak robi

Warto pomagać? ........... nie, nie warto ! !
4 kwi 20:59
ABC:
zasadniczo to moim celem tutaj nie jest pomaganie , głównie chodzi mi o trzymanie własnego
mózgu na obrotach żeby nie zardzewieć
4 kwi 21:02
Eta:
Podobno dobrym odrdzewiaczem jest
coca−cola
4 kwi 21:04
ABC:
potwierdzam na łańcuchy rowerowe niezastąpiona
4 kwi 21:08
Bolsz: Dziekuje za pomoc, zadanie wydaje sie duzo latwiejsze niz tresc na to wskazuje
4 kwi 22:57
Eta:
4 kwi 23:00