matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znaleźć rozkład i dystrybuantę zmiennej losowej Y = cos (0.5πω).
Koteł:
Niech Ω = {0, 1, 2, 3} oraz P ({ω}) = 1/4 dla każdego ω ∈ Ω. Znaleźć rozkład i dystrybuantę zmiennej losowej Y = cos (0.5πω).
4 kwi 18:06