matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
damian:
3a
1
= −2*(−2a
1
q − a1) − 2a
1
q a
1
+4*(−2a1q−a1)=28*(−2a
1
)*q
3
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego układu znam odpowiedzi ale...
1
q=
2
a
1
∊R\{0}
19 lut 11:52