matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
za
opis:
2
Funkcja liniowa f dla każdej liczby rzeczywistej x spełnia warunek f(2x+1)= −
x+1.
3
3
Oblicz f(
)
7
3 kwi 19:10
wredulus_pospolitus:
'poszukujemy 'x' :
3
4
2
2x+1 =
−> 2x = −
−> x = −
7
7
7
3
2
2
więc f(
) = −
*(−
) + 1 = ... dokończ
7
3
7
3 kwi 19:18
opis:
odp = 25/21?
3 kwi 19:20
opis:
dzieki
3 kwi 19:23
zys:
1
4
f(x)=−
x+
3
3
f(3/7)=
3 kwi 19:31