wielomiany
Martuś: masz wielomian w(x)=6x5−3x3−x2+4x−2 i g(x)=2x2−4.
wykonaj działanie: w(x) + 2g(x)
19 lut 00:41
Eta:
No nie .... to

mnie w tej chwili ogarnia lenistwo , tak jak i Ciebie
19 lut 00:47
Martuś: nie mam pojęcia jak to zrobić, nigdy nie byłam dobra z matematyki, proszę o pomoc jutro muszę
oddać prace zaliczeniową:(
19 lut 00:49
Eta:
Tu nie trzeba być "dobrym" ...
No dobrze ....więc będę dobroduszną

:
6x
5−3x
3−x
2+4x−2+2*(2x
2−4)=6x
5 −3x
3−x
2+4x −2+4x
2−8=6x
5−3x
3+3x
2+4x−10
19 lut 00:57
Martuś: dziękuję Ci uratowałaś mi tyłek

mam jeszcze jedno zdanie byłabyś jeszcze raz dobroduszna?
19 lut 00:59