Oblicz sumę wielomianów
Daro: Oblicz sumę wielomianów
W(x)=3x2+2x2−8x−3 P(x)=−4x3+9x+5
1 kwi 08:45
Bleee:
To dodaj te dwa wielomiany
1 kwi 08:59
Daro: jakaś podpowiedź
1 kwi 09:20
ABC:
widzisz jakieś wyrazy podobne w tych wielomianach?
1 kwi 09:26
PW: Źle sformułowane polecenie.
1 kwi 10:04
Adamm:
W(x)+P(x) = 3x2+2x2−8x−3+(−4x3+9x+5) =
= 3x2+2x2−8x−3−4x3+9x+5 =
= −4x3+(3+2)x2+(−8+9)x+(−3+5) =
= −4x3+5x2+x+2
1 kwi 10:08
PW: A dopiero teraz zrozumiałem. INTERPUNKCJA!
'Zabij mojego psa Wicka' to jednak co innego niż 'Zabij mojego psa i Wicka'.
1 kwi 10:10
6latek: Witam
PW oszczedaj oczy .
1 kwi 10:17
ABC:
PW ty uważaj z tymi przykładami na obrońców zwierząt
1 kwi 10:19
PW: Kocham psy.
1 kwi 10:31
ite: Tak, miłośnicy zwierząt to ludzie wpływowi
1 kwi 11:36
Daro: 3x−8/x+3=0
1 kwi 12:21