31 mar 23:03
mat: Bardzo pilne, bo na jutro

Leniuszek jestes! A gdzie cały weekend?
31 mar 23:08
mat: 1. α+(α+20)+(α+20+20)+(α+20+20+20)=360
4α+120=360→4α=240→α=60
Zatem te kąty to: 60, 80, 100, 120
31 mar 23:10
Mateo: Haha

jutro poprawa z ciągów i wiem, że będą takie zadania chciałbym zobaczyć jak te zadania
wyliczyć
31 mar 23:11
iteRacj@: @mat bohater jesteś, chce Ci się wpisywać za kogoś i treść i rozwiązanie
31 mar 23:12
mat: | | a3 | |
2. a2=a1q, a3=a1q2 zatem q= |
| |
| | a2 | |
| | 1 | | 3√3 | |
a4=a1q3=− |
| (−√3)3= |
| |
| | 2 | | 3 | |
31 mar 23:14
mat: Nie rozumiem iteRacj@

?
31 mar 23:15
mat: 3. an=n2−n
n2−n=6
n(n−1)=6. Łatw9 zgadnąć, że n=3 jest ok, bo 3*2=6
31 mar 23:16
iteRacj@: Brainly się zrobi, jak wszyscy będą wstawiać, a rozwiązujący będą to przepisywać i jeszcze
rozwiązywać.
31 mar 23:17
mat: 4. an=Sn−Sn−1=n2−2n−((n−1)2−2(n−1))=n2−2n−(n2−2n+1−2n+2)
=n2−2n−(n2−4n+3)=n2−2n−n2+4n−3=2n−3
zatem an=2n−3
31 mar 23:18
Mateo: Dziękuję bardzoo!
31 mar 23:19
mat: Uważasz ze sam wstawiłem zadanie i sobie odpisuje? Jestem juz po studiach i naprawde
by mnei to nie bawiło, oglądam film i czasem tu zaglądam. Teraz jest reklama, a jak moge
pomoc..
31 mar 23:19
iteRacj@: mat nawet mi to głowy nie przyszło!
Jak ktoś chce dostać odpowiedź, to może zadanie wpisać a nie wstawiać zdjęcie. To z wielu
powodów jest dla tej strony mało korzystne.
31 mar 23:22