matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąty trojkata
6latek:
Oblicz kąty α β γ trojkata wiedzac ze a) α= 2β i α= 3γ Wiec tak
1
β= 0,5α i γ=
α
3
1
1
α+
α+
α= 180
o
2
3
5
1
α= 180
o
6
2
α= 98
o
11
1
β= 49
o
11
8
γ= 32
o
11
31 mar 11:21
yes:
31 mar 11:27
6latek:
Dziekuje
31 mar 11:29