Zapisz liczby zespolone w postaci algebraicznej
Dino: Zapisz liczby zespolone w postaci algebraicznej
1) √8(cos147+isin147) : √2(cos57+isin57
2) (cos(3pi/5)+isin(3pi/5)):(cos7pi/20 +isin7pi/20))
3) (3cos42+isin42)*5(cos168+isin168)
30 mar 23:20
PW: co znaczą tajemnicze napisy typu cos147?
31 mar 00:44
31 mar 01:06
a7: przykład 2) i 1) wzór strona 1047
31 mar 01:10
PW: a7, wiem jaką radość sprawia niesienie pomocy, ale w zadaniu 3) poprawiasz nie tylko głupi
zapis i domyślasz się, że to są miary stopniowe, ale jeszcze poprawiasz z
(3cos42+isin42) na 3(cos42+isin42).
To chyba lekka przesada w dobroci dla studenta.
31 mar 01:21
a7: 1) U{√8}{√2 ((cos(147o−57o))+isin(147o−57o))=
=2(cos90o+ isin90o)
31 mar 01:24
a7: no ale znalazłam w tym pdf−ie te przykłady ( 2 z trzech i są miary stopniowe i jest 3 przed
nawiasem)
a radość to mi sprawia rozprawienie się z liczbami zespolonymi (i to z takim przykładem),
o których nie miałam szerszego pojęcia poza definicja i że jakieś są postaci
31 mar 01:27
a7: (w sensie) dwa przykłady jako zadania do rozwiązania
31 mar 01:28
PW: No to jeszcze mu dokończ, bo miały być w postaci algebraicznej
31 mar 01:30
a7: ja tam obstawiam że to o to chodzi i wprawdzie Dino pewnie smacznie śpi, ale z rana będzie
miał miłą niespodziankę
31 mar 01:31
a7: no bo zakładam, że z takiej postaci to on już sam umie
31 mar 01:31
a7: a ja się kopnę jak nic w obliczeniach, ale mogę spróbować ok
31 mar 01:32
ostrzeżenie:
@a7
Największą radość Ci sprawia wrzucanie linków z innych portali
chyba nie wiesz, że to jest karalne Jakub może mieć kłopoty
Załóż sobie swoją stronkę ... zobaczysz jak szybko Cię załatwią
31 mar 01:35
a7: przykład 3 c.d
| | √3 | | 1 | |
=15(−cos30o − isin30o) = 15(− |
| − |
| i)=−15 ( √32 +12i) |
| | 2 | | 2 | |
31 mar 01:38
a7: o ile wiem (zgodnie z moją najlepszą wiedzą, a serczowałam to swego czasu w internecie)
podawanie źródła informacji
(w tym w postaci linku do strony źródłowej)
jest dopuszczalne prawem i nie narusza niczyich praw mogę spróbować znaleźć źródło takiej
informacji
31 mar 01:42
jc: ostrzeżenie, czy czasem linki nie stanowią istoty protokołu http?
Przecież nawet tutaj mało kto by trafił, gdyby nie linki (kilku kolegów twórcy, o ile by
pochwalił).
31 mar 08:07
jc: Jest pewne rozwiązanie. Jeśli ktoś nie che udostępniać szeroko swoich stron www, może przesyłać
je pocztą komputerową. Niestety nie sprawdzi się to w przypadku stron tworzonych na bieżąco,
jak choćby ta strona.
Dostęp z hasłem? Hasło można przekazać innym.
Autor chcący ograniczyć swoje informacje, mógłby wraz nimi przekazywać informacje
o użytkowniku, których użytkownik nie chciałby pokazywać innym.
A jak ustrzec się przed fałszywymi użytkownikami?
31 mar 09:17
daras: gdyby student miał trochę oleju w głowie to sam by wpisał w Google przykłady, które tutaj
nieudolnie przepisał i link do strony podanej przez
a7 sam by mu wyskoczył jak królik z
kapelusza, potem już gładko przepisał by lub metodą kopiuj−wkleił do zeszytu i dał wszystkim
święty spokój, to się nazywa twórcze korzystanie z wolnych zasobów internetu
31 mar 09:50
ABC:
a Tusk chce przymknąć te wolne zasoby
31 mar 10:01
6latek: Nie tylko Tusk . Cala ta lewicowo− trockistowska Unia z Merkel na czele .
31 mar 10:48
Dino: Dziękuję Ci a7, nie wpadłam na to , że ze wzorków tak można to lepiej zapisać
31 mar 11:06