matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagow
g=TT^2:
oblicz: a) lim n→
∞
3*2
n+1
−7*4
n−1
{1+4+4
2
+...+4
n−1
} b) lim n→
∞
(
√
n
2
+3n−1
−
√
n
2
−2n
) c) lim n→
∞
(
(n−1)(3n+2)(n−1)
2+4+6+...+2n
)
30 mar 19:32
g=TT^2:
prosze o szybka pomoc:(
30 mar 19:32
g=TT^2:
30 mar 19:33