matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
kasieńka:):
Wskaż liczbę rozwiązań równania 11−x / x
2
−11 =0 jak to obliczyć?
18 lut 22:52
Julek:
11 − x
= 0
x
2
− 11
x ∊ R − { −
√
11
;
√
11
} 11 − x = 0 11 = x Tylko jedna liczba jest rozwiązaniem równania
18 lut 22:59