Pomozcie
Sabinaa: Kąt α jest ostry oraz cos α=pierwiastek 3/3 w ulamku. Oblicz wartość wyrazenia sinα/ cosα+
cosα/1+sinα.
29 mar 19:42
ICSP: | sinx | | cosx | | sinxcosx | | cosx(1 − sinx) | |
| + |
| = |
| + |
| = |
| cosx | | 1 + sinx | | cos2x | | cos2x | |
29 mar 19:44
Eta:
| | sinα | | cosα | | sin2α+sinα+cos2α | |
W= |
| + |
| = |
| = |
| | cosα | | 2+sinα | | cosα(1+sinα) | |
| | 1+sinα | | 1 | |
= |
| = |
| |
| | cosα(1+sinα) | | cosα | |
W=
√3
======
29 mar 19:47
Sabinaa: Bardzo prosze o rozwiazanie 😊
29 mar 19:48
Eta:
W mianowniku pomyłkowo wpisałam 2 zamiast 1
29 mar 19:48
Sabinaa: 
?
29 mar 19:58
Eta:
Masz wszystko napisane jak "na tacy" ....
O co jeszcze pytasz?
Mam Ci napisać to w zeszycie? czy co?
29 mar 20:02
ICSP: Ponieważ Eta popełniłaś błąd pisząc "podstaw"
To jednoznaczne sugeruje, że w tym twoim rozwiązaniu jest jeszcze coś do zrobienia. (a jak
wiemy nie jest)
29 mar 20:09
Eta:
29 mar 20:10
Sabinaa: Ale za sinα co mam postawić?
29 mar 20:18
wredulus_pospolitus:
Ty nic nie podstawiasz za sinα
29 mar 20:34
Eta:
29 mar 20:40