Ile wyniesie zysk gdy na konto oszczędnościowe
Grześ: Ile wyniesie zysk gdy na konto oszczędnościowe będziemy wpłacać co miesiąc po 500 zł przez 5
lat.
Kapitalizacja odsetek jest co 12 miesięcy. oprocentowanie zmienne co 3 msc − WIBOR 3M − 0,5%.
Wibor = 1,23%
28 mar 20:57
wredulus_pospolitus:
Grześ −−− podstaw do WZORÓW
Kurdę ... przyszły ekonomista nie potrafi policzyć ile by dostał
odsetek?!
28 mar 21:24
wredulus_pospolitus:
ja rozumiem równania różniczkowe, ale tutaj to jest zwykłe podstawienie do gotowych wzorów
danych podanych w zadaniu.
28 mar 21:28
Grześ: No widzisz nie potrafie, ponieważ wynik wychodzi mi cały czas inny niż powinien. gdyby to było
takie proste nie prosiłbym o pomoc.
29 mar 06:52
Grześ: Oblicz Ty to zobaczymy czy CI wyjdzie dobry wynik.
29 mar 06:52
Grześ: zapomniałem dodać ze trzeba odliczyć podatek dochodowy
29 mar 07:20
Bleee:
To skoro wynik wychodzi inny, to przychodząc tutaj pokazujesz swoje obliczenia i prosisz o
znalezienie błędu.
Wtedy każdy widzi że nie jesteś człowiekiem szukającym gotowca.
29 mar 08:08
Grześ: A przepraszam nie wiedziałem że tu są jakieś zasady dodawania zadań.
29 mar 22:45
an: Czy to my studiujemy ekonomię, my możemy nie znać podsataw, ale Ty
Nie wiem jaki wpływ ma WIBOR w konkretnym Banku na lokaty z kredytami jest to bardziej jasne
30 mar 11:00
wredulus_pospolitus:
A czy to potrzebny jest 'zbiór zasad'
To powinno być logiczne, że przychodzisz z konkretnym problemem, a tym problemem jest:
"dlaczego źle wychodzi mi w tym zadaniu ?!" I aby odpowiedzieć na to pytanie potrzebujemy
treść zadania +
Twoje rozwiązanie
Ale nie ... Ty przychodzi z: "mam takie zadanie ... rozwiążcie mi to" i czekasz jak święta
krowa. (może tak nie było, ale z całą pewnością na to właśnie wyglądało)
30 mar 11:39
an: Masz 100%, a nawet więcej % racji, ale to powinno dotyczyć wszystkich.
Chociaż w tym konkretnym zadaniu nie wiadomo czy przy tak podanej treści podane wyliczenia
mógłby podważyć ktoś nie znający zasad bo z punktu widzenia matematyki mogłyby być prawidłowe,
ale nie ujmować wszystkich czynników. Pewno się tego nie dowiemy bo Grześ się obraził
zabrał nie otwartą torbę z zabawkami i poszedł do innej piaskownicy.
30 mar 13:00
Grześ: Nie Grześ się nie obraził. Grześ nie studiuje ekonomi. Grześ próbował się dowiedzieć dlaczego
bank w którym wybrał prowadzenie konta oszczędnościowego oddał mu mniejszy zysk niż powinien.
Ale skoro jesteście tacy tępi że nie potraficie rozwiązac tego zadania tylko wolicie się pluć i
kłocic zamiast pomóc to rozumiem.
30 mar 16:34
Grześ: Ja nie jestejem specjalistą z żadnej z tych dziedzin więc przyszedłem na forum na którym może
mógłby się znaleść ktoś kto potrafi to zrobić.
Jesli nie potraficie to po co się odzywacie i udzielacie pod moim zadaniem. Nikogo nie zmuszam
do pomocy.
30 mar 16:37