proszę o wyjaśnienie( trygonom.
jadwigas: sprawdzić tożsamość:
jak to rozwiązać krok po kroku
tg α+ ctg α = 2/sin2α
27 mar 19:36
6latek : Dla sinα≠0 cosα≠0 oraz sin2α≠0
| | sinα | | cosα | |
L= |
| + |
| = do wspolnego mianownika i jedziesz |
| | cosα | | sinα | |
27 mar 19:42
jadwigas: nie rozumiem , czy to jest jakiś wzór?
27 mar 19:51
jadwigas: aaa , już rozumiem =)
27 mar 19:53
jadwigas: dzięki
27 mar 19:53
Mariusz:
Ja to niedawno pokazywałem podczas rozwiązywania równania które
nie miało rozwiązań w liczbach rzeczywistych
28 mar 06:42