matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ostrosłup
Nowy:
Podstawą ostrosłupa prawidłowego jest kwadratem o boku 40. Wiedząc, że wysokość ściany bocznej jest równa 25, oblicz pole jego powierzchni całkowitej.
27 mar 19:29
Mila:
a=40, h=25 P
c
=a
2
+4*a*h P
c
=40
2
+4*40*25
27 mar 20:10