Pomóżcie
Nissmo: Środek odcinka AB jest (−4,−5). Punkt A(−8,3), znajdź współrzędne punktu B, oraz oblicz długość
odcinka AB.
27 mar 18:30
Mila:
| | yA+yB | |
ys= |
| współrzędne środka odcinka |
| | 2 | |
S=(−4,−5), A=(−8,3)
−8=−8+x
B i −10=3+y
B
x
B=0 i y
B=−13
B=(0,−13)
II sposób
AS
→=[4,−8]
S=(−4,−5)→T
[4,−8]⇒B=(−4+4,−5−8)=(0,−13)
27 mar 19:31
Nissmo: Dziękuję
27 mar 19:39
Mila:
27 mar 20:03
Eta:
| | xA+xB | | yA+yB | |
xS= |
| i yS= |
| |
| | 2 | | 2 | |
x
B=2x
S−x
A i y
B=2y
S−y
A
x
B= −8+8=0 i y
S=−10−3= −13
B(0,−13)
27 mar 21:05