matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
bencs:
⎧
x
2
+y
2
−2x−4y+1=0
⎩
|x−1|−y=0
Mam wątpliwości co do tego przykładu i chciałbym się poradzić Moje wyniki to:
⎧
x=1
⎩
y=0
⎧
x=3
v
⎩
y=2
⎧
x=−1
v
⎩
y=2
Pytanie tylko czy jest to poprawnie zrobione?
27 mar 16:34
okrąg:
ok
27 mar 17:04
bencs:
super, dziękuję bardzo
27 mar 17:06