matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj wynik w najprostszej postaci
Prosty32:
Podaj wynik w najprostszej postaci:
1
3
1
1
1
19
(
x−
)
2
−(x−1
)(x+1
)−
(x
2
−
−3x)
2
4
2
2
4
4
x+2
27 mar 05:23
dero2005:
1
3
1
1
1
19
(
x−
)
2
−(x−1
)(x+1
)−
(x
2
−
−3x)
2
4
2
2
4
4
=
x+2
1
3
9
9
x
2
19
3
(
x
2
−
x+
)−(x
2
−
)−
+
+
x
4
4
16
4
4
16
4
=
x + 2
4
12
9
16
36
4
19
12
x
2
−
x+
−
x
2
+
−
x
2
+
+
x
16
16
16
16
16
16
16
16
x+2
64
16
−
x
2
16
16
4−x
2
(2−x)(2+x)
=
=
=2−x
x+2
x+2
x+2
27 mar 08:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick