Pochodne wyższych rzędów.
Fartuszek_okruszek: | | 4 | |
Niech f(x) = |
| dla x ∊ R / {0} |
| | 3 | |
d) f
(4) (x) nie istnieje
Ktoś jest w stanie rozwiązać?
26 mar 20:39
Echoes: Przepraszam Cie fartuszku ale z f(x) cos nie tak
26 mar 20:47
PW: Ale co rozwiązać?
| | 4 | |
Zaczynasz od funkcji f(x)= |
| czyli funkcji stałej. Potem podajesz jakieś a), b), c), d) − |
| | 3 | |
to mają być odpowiedzi, z których trzeba wybrać poprawne?
26 mar 20:48
Maths_looser: Przepraszam, machnąłem się.
26 mar 20:50
wredulus_pospolitus:
no to licz pochodne ... tak trudno to zrobić
26 mar 20:53
Maths_looser: Gdyby było łatwo to bym pewnie tu nie przychodził po pomoc. Potrzebuje poprawne odpowiedzi w
zasadzie na już, a potem będę siedział do rana, aby to zrozumieć...
26 mar 20:56
wredulus_pospolitus:
Nie ... nie potrzebujesz poprawnej odpowiedzi tylko potrzebujesz siąść na dupie i przećwiczyć
liczenie pochodnych
26 mar 20:58
26 mar 20:59
wredulus_pospolitus:
masz wzór na pochodną:
f(x) = a*x
α
f'(x) = a*α*x
α−1
U ciebie jest:
i stosujesz powyższy wzór
26 mar 20:59
Maths_looser: To prawda, natomiast muszę rozwiązać test do północy.
26 mar 21:00
Maths_looser: Echoes, czy to jedyna poprawna odpowiedz, co z innymi?
26 mar 21:00
wredulus_pospolitus:
To się rychło w czas obudziłeś
26 mar 21:27
wredulus_pospolitus:
Nie ... to jest jedyna odpowiedź, kolejne pochodne także się zgadzają
26 mar 21:47
Maths_looser: Nie bardzo rozumiem Wredulus. To jest jedyna, czy wszytkie są poprawne?
26 mar 21:51
wredulus_pospolitus:
Nie ... to
nie jest jedyna odpowiedź <−−− tak miało być
26 mar 21:53
Maths_looser: Chyba odpowiedz D jest jedynie niepoprawna, zgadza się?
A, B, C poprawna
26 mar 21:54
wredulus_pospolitus:
tak ... D to głupota
26 mar 21:57