Pomoże ktoś.
YooSti : | | 18n | |
Wyrażenie |
| jest równe |
| | 3n−1 * 2n−1 | |
A. 3
2−2n
B. 3
−2−2n
D. 6
26 mar 19:22
Jerzy:
| | 6n | |
Wskazówka: mianownik = |
| |
| | 6 | |
26 mar 19:26
Echoes: =6n−1
26 mar 19:30
a7: =6*3n=2*3n+1
(18n=2n*3n*3n)
?
26 mar 19:33
Jerzy:
= 6*3n = 2*3n+1
26 mar 19:37
a7: @YooSti chyba coś źle przepisałeś/łaś? (bo tu najwyraźniej wychodzi inny wynik niż podane przez
Ciebie

)
26 mar 19:39
Jerzy: 19:30.... skąd taki wynik ?
26 mar 20:00
26 mar 20:05
Jerzy:
To prawda, tylko zwróć uwagę,że to jest mianownik, czyli 6 „leci” do licznika i masz :
26 mar 20:16
Echoes: Panie Jerzy ja tylko odpowiedzialem na Pana pytanie .
26 mar 20:18
Jerzy:
19:26 to była tylko wskazówka do rozwiązania , a twój wpis mógł nieco utrudnić sposób
rozwiązania
26 mar 20:22