matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartosci funkcji trygonometrycznych
Tomasz:
Oblicz wartości funkcji trygonometrycznych kąta a e (90,180 stopni), jeżeli wiemy, że
16
cos2a=
25
26 mar 17:57
ICSP:
√
1 − cos2x
sinx =
√
2
√
1 + cos2x
cosx = −
√
2
sinx
tgx =
cosx
1
ctgx =
tgx
26 mar 18:09