matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie prostej prostopadłej
Maciek:
Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej o równaniu f(x)=−6x+8, jeżeli wiemy, że proste te mają wspólny punkt przecięcia z osią OY
1
y=
x+k?
6
Punkt (0,8)?
1
8=
*0+k
6
8=k
1
y=
x+8 Dobrze to jest zrobione?
6
26 mar 17:52
wredulus_pospolitus:
dobrze
26 mar 17:56