matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunkek
Ola:
Liczba (15
7
− 11
7
)(13
5
− 10
5
) jest podzielna przez 12 wykaż to
24 mar 13:02
ABC:
15
7
−11
7
=(15−11) (.....)=4* (....) 13
5
−10
5
=(13−10)(.....)=3*(....) 4*3=12
24 mar 13:18