wykonaj mnożenie liczb zapisując wynik w postaci wykładniczej
marcin200: 3 x 102 x 104 x 11 x 105=
24 mar 10:16
marcin200: wykonaj mnożenie liczb zapisując wynik w postaci wykładniczej
3 x 102 x 104 x 11 x 105=
24 mar 10:30
jc: ?
102=2*3*17
104=2*2*2*13
105=2*3*5*7
wynik = 25*33*5*7*11*13*17
24 mar 10:30
marcin200: wykonaj mnożenie liczb zapisując wynik w postaci wykładniczej
2*103*3*105=
24 mar 11:01
Jerzy:
Czy ty masz jakiś problem z kojarzeniem ? Przecież jc ci pokazał.
24 mar 11:03
24 mar 15:16
a7: licząc na kalkulatorze wyszło 36756720=3,675672*107
24 mar 18:03