21 mar 22:45
Maciess: A z którym konkretnie masz problem? Bo chyba nie mamy zrobić ci gotowca?
21 mar 22:51
Pucio: Praca kontrolna nr 1 b) f) a) c) d)
21 mar 23:21
Maciess: f)
162x−3=4*2x−3
(24)2x−3=22*2x−3
28x−12=2x−1
8x−12=x−1
7x=11
x=11/7
21 mar 23:37
Maciess: b) to tylko zastosować wzór skróconego mnożenia, zredukować i rozwiązac równanie kwadratowe
Jaki to etap edukacji?
21 mar 23:41
Pucio: Liceum
21 mar 23:44
Maciess: |x−7|≥3
x−7≥3 ⋁ x−7≤−3
x≥10 v x≤4
x∊(−∞,4>U<10,+∞)
|x+1|<5
x+1<5 ⋀ x+1>−5 (zwróc uwage że tu mamy część wspólną sume rozwiązan)
x<4 x>−6
x∊(−6,4)
21 mar 23:53
Maciess: a nie sumę rozwiązań*
21 mar 23:54
Pucio: Maciess: Pomożesz mi w przykładzie b) mogę podesłać jak rozwiązałem ale coś chyba źle
wychodzi...
22 mar 20:32
San Tropes: | | x−4 | | 6−x | |
b) ( |
| )2−( |
| )2= (x−3)2 |
| | 2 | | 2 | |
| x2−8x+16 | | (36−12x+x2) | |
| − |
| = (x−3)2 (mnoze obie strony rownania przz 4 zeby pozbyc sie |
| 4 | | 4 | |
mianownika
x
2−8x+16−36+12x−x
2= 4(x
2−6x+9) dokoncz
22 mar 20:44
22 mar 20:45
Pucio: Dokończyłem i wyszły mi rozwiązania urojone bo delta < 0
23 mar 00:37
Pucio: Poprosiłbym o pomoc z pracą kontrolną numer 2
Zadanie 1 b), d)
Zadanie 2 b)
Zadanie 4 b)
23 mar 00:38
San Tropes: Prosze abys wpisywal tutaj po kolei zadania ktorych nie potrafisz rozwiazac
23 mar 12:23