Proszę o pomoc i wyjasnienie
Temudźyn: Znajdź punkty przecięcia paraboli z osiami układu współrzędnych oraz wyznacz współrzędne jej
wierzchołka. Naszkicuj tę paranoję
B) y=(x−1)(x−5)
21 mar 20:16
wredulus_pospolitus:
serio?
B)
punkty przecięcia z osią OX : miejsca zerowe −> x = 1 i x=5 co ODCZYTUJEMY Z POSTACI
ILOCZYNOWEJ

punkt przecięcia z osią OY : wstawiamy x=0 i mamy y = (0 − 1)*(0 − 5) = 5
no i mamy punkty
21 mar 20:21
Mila:
Paranoję trudno narysować.
21 mar 20:28
Eta:
21 mar 20:30
Temudźyn: Miało być parabolę. Autokorekta w telefonie lubi robić mi psikusy.
21 mar 20:33
Temudźyn: Dopiero teraz widzę jak to wyszło.
21 mar 20:35
Mila:
Rozwiązałeś, czy dalej pomoc potrzebna?
21 mar 20:36
PW: Wyłącz autokorektę.
21 mar 20:37
Mila:
y
w=(3−1)*(3−5)=−4
W=(3,−4)
21 mar 23:02