π | ||
Liczba x0 jest największym rozwiązaniem równania cos2x − cos(2x+ | ) = 1 należącym do | |
2 |
x0 | ||
dziesiętnego liczby | . | |
π |
π | ||
Rozwiązałam to równanie i wyszedł mi wynik: x=kπ lub x= | + kπ, zatem uwzględniając | |
4 |
π | 5 | |||
przedział mam x={ | , π, | π}. Największa jest ostatnia. W odpowiedziach mam jednak | ||
4 | 4 |
π | ||
025 (zakodowane cyfry), a jako x0 wskazane jest | . Dlaczego? | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |