Trygonometria
Adikson: Wykaż, że jeśli α∊ (90',180'), to wartość wyrażenia:
| | cosα | | 1−sinα | |
( |
| + |
| )*cosα |
| | 1+√1−cos2α | | √1−sin2α | |
jest stała.
21 mar 18:28
Mila:
sinα>0, cosα<0
| | cosα | | 1−sinα | |
w=( |
| + |
| )*cosα= |
| | 1+sinα | | −cosα | |
| | −cos2α+1−sin2α | |
= |
| =0 |
| | −(1+sinα) | |
21 mar 18:48
Adikson: I co dalej? Bo nadal nie wiem
21 mar 19:43
a7: jeśli to wyrażenie jest równe zero to jest to stała wartość, co należało wykazac
21 mar 19:46
Adikson: Aha. Dzięki
21 mar 19:48