matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1
justyś:
jaką pojemność ma ganek w kształcie walca którego długość średnicy jest równa 18cm a wysokość 12cm
18 lut 20:25
Miś:
r=18:2=9 h=12 P
p
=πr
2
=81π V=P
p
*h=81π*12=972cm
3
18 lut 20:33
justyś:
dzięki
18 lut 20:35