Trójkąty przystające.
Piesek: Dane są punkty A(1, 0), B(2, 0), C(1, −1), A’(1, 1), B’(2, 1), C’(x, y). Wyznaczyć x i y tak
aby trójkąty ABC i A’B’C’ były przystające i wyznaczyć izometrię przeprowadzająca jeden na
drugi.
20 mar 14:33
wredulus_pospolitus:
x = 1
y = 0
20 mar 14:44
wredulus_pospolitus:
NANIEŚ punkty na osie
20 mar 14:44
San Tropes:

Ale punkt (1,2) tez moze byc zeby trojkaty byly przystajace
Izometrie to nie wiem jeszcze nie mielismy
20 mar 14:57
Mila:
Translacja o wektor u→=[0,1]
22 mar 21:08