matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie konkursowe
Hyahun:
x do potęgi x do potęgi 2019=2019 oblicz x
20 mar 12:01
wredulus_pospolitus:
(x
x
)
2019
= 2019
czy x
x
2019
= 2019
20 mar 12:25
Adam:
y = x
2019
y
y/2019
= 2019 y
y
= 2019
2019
y = 2019 x = 2019
1/2019
20 mar 12:52