matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zwykaż, że
Kaja:
wykaż, że jeśli x∊R−{0,1}, y∊R−{−1,0} oraz (x+x/y)
−
1 =1, to y= x/(1−x)
19 mar 20:04
ICSP:
x
x +
= 1
y
x
= 1 − x
y
y
1
=
x
1 − x
x
y =
1 − x
19 mar 20:07
Kaja:
ale x+x/y jest do potęgi −1
19 mar 20:32
ICSP:
1
= 1
a
ile jest równe a ?
19 mar 20:38
Kaja:
Dzięki
!, odblokowało mnie
19 mar 20:45