Rozwiąż nierównośc -x^2-2x 15≥0
lisekkaboom: Rozwiąż nierównośc −x2−2x+15≥0
18 lut 20:10
Miś:

−x
2−2x+15=0
Δ=4+60=64
√Δ=8
x
1=
2−82=
−62=−3
x
2=
2+82=5
x∊<−3;5>
18 lut 20:21
iti:

αβγδπΔΩ
∞≤≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≠ω
15 mar 16:17
pawel: x1 to nie −3 tylko 3,
29 gru 21:44
pawel: a x2 to − 5
29 gru 21:45
maja: x2−3x+2≤0
1 mar 18:13
maja: x3−7x2+2x−14=0
1 mar 18:15
maja: pomoze ktos?
1 mar 18:34
MISIA: (4−x)(x+2)>0
9 mar 19:10
m: x3−7x2+2x−14=0
x(x2+2)−7(x2+2)=0
(x2+2)(x−7)=0
x=7
9 mar 19:19
m:

x
2−3x+2≤0
Δ=1
√Δ=1
| | 3−1 | | 3+1 | |
x1= |
| =1 x2= |
| =2 |
| | 2 | | 2 | |
x ∊ <1;2>
9 mar 19:26
m:
x2=2
i w x∊pozmieniaj, sory za głupi bład
9 mar 19:27
morfepl: tez miałem nick "m" ale widać, że coś jest oblegany
9 mar 19:28
m: witam, witam
9 mar 19:32
morfepl: nie wiem, może zajmę sobie inną literkę
9 mar 19:36
m.sz: x3−122+x−12=0
16 mar 16:46
karola: (x−5)(x−5)≤0
11 wrz 18:57
karola: pomocy !
11 wrz 18:58
iza: √x2 +22x+121 mniejsze lub równe 7
14 paź 17:39
iza: pomocy
14 paź 17:39