1 | ||
PΔABC=5⇔ | *5*h=5⇔h=2 | |
2 |
1 | 3 | 4 | ||||
AD→= | *[3,4]=[ | , | ] | |||
5 | 5 | 5 |
3 | 4 | 4 | ||||
A=(1,0)→T[ | , | ]⇒D=(135, | ) | |||
5 | 5 | 5 |
3 | 4 | 3 | 8 | |||||
y=− | x+b⇔ | =− | * | +b | ||||
4 | 5 | 4 | 5 |
3 | ||
y=− | x+2 | |
4 |
3 | ||
C=(c,− | c+2) | |
4 |
8 | 4 | 3 | ||||
|CD|2=( | −c)2+( | −2+ | c)2 | |||
5 | 5 | 4 |
8 | 3 | 6 | ||||
( | −c)2+( | c− | )2=4 | |||
5 | 4 | 5 |
1 | 1 | ||
c2− | c=0 | ||
16 | 5 |
16 | ||
c=0 lub c= | ||
5 |
2 | ||
C=(0, 2) lub C=(315, − | ) | |
5 |
1 | ||
2) P = | *|AB|*|CD| −> |CD| = ... ![]() | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |