rownania i nierownosciz wartoscia bezwzgledna
KulawyMatematyk: Potrzebuję pomocy w rozwiązaniu tych zadań, ich brak poskutkuje niezdaniem klasy z matematyki.
Proszę o pomoc ludzie ;;
1 rownania i nierownosciz wartoscia bezwzgledna metody graficzne
a) |x−4| ≤ 2
b) |x−4|>2
c) |x+1| + |x| = 6
2 wzory vieta i zastosowanie
a) ulóz rowniae kwadratowe wiedzac ze x1=2√2 x2= −√3
b) bez rozwiazywania rownania kwadratowego okresl znaki pierwias. x2−5x + 6=0
3 wykaz ze wielomian w(x)= x3−x −6 jest podzielny przez dwumian x−2
c) (x3 − x −6) : (x+1)
4. oblicz wartosc nieskonczonej sumy
3−1+1/3−1/9 + ......... =x
graficzne rozwiazywanie rownan trygonometrzycznych rozwiaz rownanie
sinus afla =1/2 i alfaE<0stopni, 360stopni>
16 mar 21:20
PW: To całej klasie Profesor odmówi promocji?
16 mar 21:29
Adamm:
Profesor, a uczy dzieci w liceum
16 mar 21:32
PW: Adamm, to miałem napisać "profesorek", albo "cymbalica"? W liceum nie mówi sie już
„pszepana”, lecz zwyczajowo "panie profesorze", ma to uzasadnienie historyczne.
16 mar 21:38
iteRacj@: W szkole średniej nie jest już się dzieckiem. W podstawówce się to tak.
16 mar 21:41
iteRacj@: *W podstawówce to tak.
16 mar 21:41
Wenera: KulawyMatematyk życzę ci powodzenia w zdaniu tegorocznej klasy, jednak pragnę wyrazić
zażenowanie brakiem zainteresowania matematyką z twojej strony. Z tego co widzę są to
zadania z zakresu podstawowego w szkole średniej. Brak umiejętności rozwiązywania
tego typu zadań świadczy o twojej ignorancji. Przykro mi to mówić przyjacielu, ale umiejętność
robienia tego typu zadań nie wymaga wiele wysiłku. Gdybyś wcześniej wykazał odrobinę chęci
z pewnością obecnie miałbyś pewną ocenę pozytywną (nawet bardziej niż pozytywną)
Ja rozumiem, że okres młodości jest czasem odkryć, przyjaciół oraz zabawy, jednak uważam, że
trochę czasu na matematykę trzeba poświęcić. Chociażby godzinę dziennie (to jest minimum)
Pozdrawiam serdzecznie
Wenera
16 mar 21:46
iteRacj@:
PW tego określenia "profesorek", to akurat niedawno użył tutaj bardzo wykształcony
student, pisząc o swoim wykładowcy.
16 mar 21:49