a2√2 | ||
Uzasadnij, że pole otrzymanego przekroju wyraża się wzorem P= | . | |
4 |
√2 | ||
|BX| = | a | |
4 |
|XB| | h | ||
= | −> h = a | ||
|DB| | 4a |
1 | ||
P = | |EF|*h = ... dokończ | |
2 |
1 | a√2 | |||
1) |KL|= | |AC|= | |||
2 | 2 |
1 | ||
|OB|= | a√2 | |
4 |
OM | DS | ||
= | |||
OB | DB |
x | 4a | ||||||||
= | ⇔x=a | ||||||||
| a√2 |
1 | a√2 | |||
3) PΔKLM= | * | *a | ||
2 | 2 |
a2√2 | ||
PΔKLM= | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |