gfgdffgd
MACIEK: (sinx+cosx)2 Zbiór wartości trza
No to lecimy:
(sinx+cosx)2=sin2x+2sinxcosx+cos2x=1+2sinxcosx=1+sin2x
I czemu tak nie? Inaczej jest w odpowiedziach toć
14 mar 22:17
MACIEK: ma wyjść <−1, 1>. Mi wychoddzi <0,2> ino
o co cho
14 mar 22:18
mat: Jest dobrze sin2x∊<−1,1>
1+sin2x∊<0,2>
14 mar 22:18
mat: nigdy z (sinx+cosx)2 nie dostaniesz ujemnej wartosci
14 mar 22:19
MACIEK: Obaczcie na mój prymitywizm ino ja ze wsi ino i nie rozumim gwary wielkomiastowej panie.
ino parobek ja
14 mar 22:19
ICSP: Kwadrat liczby rzeczywistej może przyjąć wartość np −1 ?
Wystarczy chwilkę pomyśleć.
14 mar 22:20
MACIEK: no panie w odpowiedziach napisali od −1 do 1 co oni kurde tera. ja szukam bledu od czasu gdy
z pola wrócil
14 mar 22:20
janek191:

− 1 ≤ sin 2 x ≤ 1
0 ≤ 1 + sin 2 x ≤ 2
Odp.
ZW = < 0, 2>
14 mar 22:20
MACIEK: dziekuje jank, mat, oras ICSP czy jak ty tam masz. dzieki, ja ucze sie do matury
bo chce lepsza perspektywe w przyszlej perspektywie miec, jeszcze tylko polski napisac
trza. niemniej dziekuje ja za pomoc . Milego wieczoru panowie i panie 1111 cholera jak sie te
wykrzykniki daje ..
14 mar 22:22
Mila:
Nie pajacuj Maciek, tylko ucz się.
14 mar 23:07