6 punktow
6latek: Na plaszczyznie danych jest 6 roznych punktow ABCDEF z ktorych zadne 3 nie sa wspolliniowe
Wiadomo przy tym ze odcinki AC i BD maja wspolny srodek , oraz odcinki CF i BF maja wspolny
srodek
Wykaz ze odcinki AF i DE maja rowniez wspolny srodek
Jak powinien wygladac rysunek do zadania ?
14 mar 19:57
6latek:
14 mar 20:11
6latek:
14 mar 20:45
wredulus_pospolitus:
Na pewno CF i BF mają wspólny środek ?
14 mar 20:49
6latek: ma byc CEi BF . Przepraszam .
14 mar 21:09
6latek: wredulus
wymysliles cos moze ?
14 mar 21:51
iteRacj@:
Spróbuj skorzystać z przystawania trójkątów.
14 mar 21:54
6latek: Wiesz ja nie wiem jak zrobic rysunek
14 mar 22:00
iteRacj@:

czy cos widać?
14 mar 22:11
6latek: Tak ite widac dziekuje
Jutro sobie na kartce narysuje kolorem i sprobuje to ogarnac
14 mar 22:26
6latek: mam pytanie do tego zadania ite
Jesli jest tak ze odcinki maja wspolny srodek to te dlugosci tych odcinkow sie polowia?
15 mar 20:05
iteRacj@: Tak
15 mar 20:06
6latek: Przepraszam Cie bardzo .
Ja wiem ze chcesz mi pomoc i bardzo Ci za to dziekuje ,
Od kilku dni mam noce bezsenne i w dzien spie . Potem wieczorem jak siadam do zadan to jestem
zakrecony .
15 mar 20:13
15 mar 21:19
6latek: Wrzuce to jeszcze raz
<a href=
https://zapodaj.net/5263d7b0eaa3a.jpg.html>001.jpg</a>
Mamy wykazac ze AE=DF
Mysle ze tak
AB=CD
BE=CF
kat ABE= kątowi CDF
wobec tego ΔABE≡ΔCDF
Z przytawania tego wynika rownosc bokow AE i DF
Mam boki parami rowne
Wobec tego AF i DE przecinaja sie w polowie
16 mar 09:12
6latek: Spojrzy ktos na to ?
16 mar 13:01
6latek:
16 mar 21:44
Adamm:
kat ABE= kątowi CDF ?
z rysunku tego w ogóle nie widać, chyba to jednak nie jest prawda
16 mar 22:51
Adamm:
kąt ABE = kąt DCF
napisałbym jeszcze pomiędzy że AE || DF, więc jest to równoległobok
16 mar 22:55
6latek: Jasne ze kątowi DCF . Jak ja napisalem

Fajnie ze sprawdziles
16 mar 23:00