równoległobok
nicol:

kochani przepraszam ale nie umiem narysować kątów zaznaczę tylko że kat przy podstawie ma 148
stopni i trzeba obliczyć kąt α ten z dwoma kropkami.Przepraszam że rysunek jak u małego Jasia
ale nie umiem...Jezeli ktos może to bardzo proszę o pomoc dziękuję

14 mar 19:30
nicol: kąt przy podstawie ten z jedną kropką...
14 mar 19:57
6latek: Proponuje napisac cala tresc zadania albo wstwawic rysunek z ksiazki
14 mar 20:01
Mila:

β=180−148=32
α=32
DC||AB
Kąty naprzemianległe są równe.
14 mar 20:05
nicol: jest cała treść kąt przy podstawie ten z 1 kropką ma 148 stopni a trzeba obliczyć ten z dwoma
kropkami. Wszystko to w równoległoboku
jeżeli napisałam to niezrozumiale to przepraszam za kłopot
14 mar 20:07
14 mar 20:12
Mila:
14 mar 21:33