Całka z kwadratem
Jdjd: Całka z (2x−x2)2 =1/3(2x−x2)3*.... i tu powinna być całka z 2x−x2 czy jak? Inny sposób
znam ale chciałabym poznać ten
14 mar 17:55
Bleee:
Kompletnie nie rozumiem co Ty piszesz.
Zapisz to porządnie, symbol całki masz nad oknem do pisania.
14 mar 17:59
janek191:
∫ (2 x − x2)2 dx = ∫ (4 x2 − 4 x3 + x4) dx = ...
14 mar 18:01
wredulus_pospolitus:
chodzi Ci oto że chcesz zapisać:
| | (2x−x2)3 | |
∫ (2x−x2)2 dx = |
| * ∫(2x−x2) dx |
| | 3 | |

Tak

To nie ... ABSOLUTNIE nie można tak tego zapisać
14 mar 18:01
wredulus_pospolitus:
patrz jak jancek191 zapisał, później możesz to podzielić na sumę/różnicę trzech całek i każdą z
osobna sobie wyliczyć
14 mar 18:02
a47: imo jd
14 mar 18:48